Skip to content
Jul 6 / Mircea Scarlatescu

Trandafirii rosii tin mai mult decat cei albi sau galbeni

Ingrijirea florilor taiate poate fi adesea generalizata la mai multe tipuri de flori. De exemplu, taierea coditelor sub jet de apa imediat dupa achizitie, pulverizarea florilor cu apa si pastrarea lor intr-o camera racoroasa si bine aerisita sunt niste actiuni ce pot fi aplicate cu succes tuturor florilor de vaza.
Exista insa cateva trucuri care pot prelungi viata trandafirilor. In primul rand, daca doriti ca acestia sa dureze mai mult, e bine sa alegeti tipurile de trandafiri cunoscute pentru aceasta calitate. De obicei, randafirii rosii, roz si portocalii sunt mai rezistenti decat cei albi sau galbeni. La fel se intampla si cu trandafirii care au mai multe petale. Acestia sunt mai longevivi decat cei cu mai putine petale.
Totodata, trandafirii se pastreaza foarte bine intr-un vas cu apa la temperatura camerei in care ati adaugat o lingurita de zahar. Nu uitati ca odata la doua zile trebuie sa mai taiati cate 2-3 cm din codite.
In cazul in care acestia au inceput sa se ofileasca puteti incerca revitalizarea lor prin cufundarea coditelor, timp de aproximativ un minut, in apa fierbinte.

Sursa foto: 123flori.ro

Leave a comment